Deplase.com Forum Ana Sayfası
Yazar Mesaj

<  Sosyal Semtler  ~  Bu Kalp Seni Unutur Mu ?

Çukurovalı Aslan
Tarih: Çrş Ekm 14, 2009 4:37 am Alıntıyla Cevap Ver
terketmedi sevdan beni .. Kayıt: 29 Arl 2005 Mesajlar: 1923 Nerden: dağlardan yollardan patiskadan tarladan..

12 Eylül öncesi yaşanan siyasi olaylar 1980 yılından sonra artık eskisi gibi devam etmeyecektir. 68 kuşağının ve kısmen 78 kuşağının masumiyeti artık kaybolmuştur. Özel ilişkilerde de bu, hissedilir… Aşklar, arkadaşlıklar, aile ilişkileri değişim geçirmektedir. İnsanlar birey olmanın farkına varırken bencilliğin sınırında gezmeye başlamışlardır. Serbest rekabet, özel ilişkiler de dahil her durum için söz konusudur.

12 Eylül sonrası memleket karışmış, pek çok insan hapiste, pek çoğu kaçak yaşamakta veya yurtdışına çıkmaya çalışmaktadır. Öte yandan hayatlarını olanların pek farkına varmadan sürdüren büyük bir çoğunluk sadece terör bitti düşüncesiyle 12 eylül Darbesi’nden memnundur.

Cemile, kocası Yalçın’la mutlu bir hayat sürmektedir ama ülkedeki gergin ortam onların evliliklerine de gölge düşürecektir. Kaçak yaşayan Sinan, kendine kalacak bir yer aramakta yurtdışına gidebilmenin planlarını yapmaktadır.

Yıldız ve kocası Hüseyin, hem bağlı oldukları örgütün merkezini, hem de evlerini boşaltmaya çalışırken Yıldız gözaltına alınır.

Darbenin sağ kanattaki mağduru Ülkücü Kürşad ise Sinan gibi sıkıyönetim tarafından aranmaktadır ve bu yeni durumla baş etmeye çalışırken aklı sözlüsü Elif’tedir.

Hiçbiri ülkedeki bu ani değişikliğin gelecekleri üzerindeki etkisinin henüz farkında değildir.

Yaşadıklarına uyum sağlamaya çalışırken, beklenmedik bir tesadüf, bu insanların hayatlarını karıştıracaktır

Tarih: Cum Ekm 30, 2009 12:39 am Alıntıyla Cevap Ver
BEŞİKT'AŞK' Kayıt: 26 Arl 2006 Mesajlar: 2093 Nerden: Kartal'ın SOL Kanadından
İlk bölümünü kaçırdım ama sonraki iki bölümünü izledim.."Hatırla Sevgili" nin,devamı niteliğinde..TV'de bir çok boş dizinin olduğu dönemde,bu dizi gerçekten güzel ve geçerli bir dizi..Yakın dönem Türk tarihini, 80'li yıllardaki olayları, 12 Eylül darbesini işliyor..Salı akşamları,Tv başındayız artık..

O dönemde yapılan işkenceleri gördükçe, 12 Eylül'ün ne kadar kanlı bir olay olduğunu bir kez daha anlıyoruz..

Tarih: Cum Ekm 30, 2009 2:27 am Alıntıyla Cevap Ver
ASLANLAR Kayıt: 22 Oca 2009 Mesajlar: 1425 Nerden: İstanbul / Kocaeli
80'den 2002'ye kadar olan durumları anlatacakmış.Galatasaray'dan bahsedilecek mi merakla bekliyorum Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Karacayir
Tarih: Cum Ekm 30, 2009 2:39 am Alıntıyla Cevap Ver
NARKOZ GİBİSİN Kayıt: 23 Ekm 2008 Mesajlar: 3737 Nerden: KAPALI-C KAPISI
92'de bizim düştüğümüz sezonu da anlatsınlar Wink

Tarih: Cum Ekm 30, 2009 3:39 am Alıntıyla Cevap Ver
ASLANLAR Kayıt: 22 Oca 2009 Mesajlar: 1425 Nerden: İstanbul / Kocaeli
Her şeyden bi espiri çıkarayım çabası yok mu,çok kötü bişey işte o .

2000de Galatasaray ulusal bi başarı Uefayı Türkiyeye getirdiği için bundan bahsettim,zaten tarihi dönemlerde ne zaman ülke gidişatında aksaklıklar olsa sporda kazanılan bir ulusal başarı herşeyi değiştirmiştir.60lı yıllarda brezilyayı bütünleştirdiği gibi.Bu filmde onu anlatmıyor mu?Eee,sen niye kendine pay çıkarıyorsun Boluspor'dan ? Amaç nedir.

Ayrıca biraz daha anti istanbul falan olursanız,sizde yakında çıkarsınız filmlere,dizilere falan.Ünlü olacaksınız,çok ünlü.
revolution
Tarih: Cum Ekm 30, 2009 3:39 pm Alıntıyla Cevap Ver
İnadına Kayıt: 23 Mar 2009 Mesajlar: 226 Nerden: ordan
Hapishane ve işkence anılarını yaşayan birisinin oğlu olarak izliyorum.
Yeterince cesur değil dizi, gerçekleri tam anlamıyla canlandırmıyor.

Ama yinede izlenilmesinde yarar var.

Tarih: Cum Ksm 06, 2009 4:16 am Alıntıyla Cevap Ver
terketmedi sevdan beni .. Kayıt: 29 Arl 2005 Mesajlar: 1923 Nerden: dağlardan yollardan patiskadan tarladan..
Aynen diyarbakır cezaevinde yaşanan olayların 10 da 1 ini göstermıyor ama bakalım ..

Tarih: Pts Ksm 09, 2009 2:21 am Alıntıyla Cevap Ver
Gene de askeri dikta dönemlerinde yaşanan baskı ve işkencenin 1000 de bir de olsa dile getirilip teşhir edilmesi; bence çok önemli.

Dizinin yapımcıları gayet iyi bir çalışma çıkartmışlar. Kutlamamak elde değil.
Karacayir
Tarih: Pts Ksm 09, 2009 3:53 am Alıntıyla Cevap Ver
orjin demiş ki:
Her şeyden bi espiri çıkarayım çabası yok mu,çok kötü bişey işte o .

2000de Galatasaray ulusal bi başarı Uefayı Türkiyeye getirdiği için bundan bahsettim,zaten tarihi dönemlerde ne zaman ülke gidişatında aksaklıklar olsa sporda kazanılan bir ulusal başarı herşeyi değiştirmiştir.60lı yıllarda brezilyayı bütünleştirdiği gibi.Bu filmde onu anlatmıyor mu?Eee,sen niye kendine pay çıkarıyorsun Boluspor'dan ? Amaç nedir.

Ayrıca biraz daha anti istanbul falan olursanız,sizde yakında çıkarsınız filmlere,dizilere falan.Ünlü olacaksınız,çok ünlü.

bu kalp seni unutur mu gibi siyasi içerikli bir diziden bahsediyoruz,
kime ne senin uefa kupandan?
senin uefa kupandan bahsedilecekse, başka takımlarında başarı ya da başarısızlıklarından bahsedilir,

80li yıllardaki siyasi gelişmelerde ülke gidişatında aksaklıklar olmuştur ama senin 2000li yıllarda aldığın kupa ile arasında 20 sene var.
eğer bir başarıdan bahsedilecekse 2000li yıllardaki başarıdan değil, 80li yıllardaki başarıdan bahsedilmeli senin ülke gidişatı ve spor bağlantına göre, orada bile zaman açısından kendin ile çelişiyorsun,
kaldı ki alınan sportif bir başarı siyasi gelişmelerdeki aksaklıkları nasıl gidirebilir?

siyasi içerikli bir dizide kendi takımından birşeyler görmek istemen başarı ya da başarısızlık sana ne kadar haksa, başka takım taraftarlarına da haktır,
bu tarz bir diziye de uefa kupasını aldık, başarılıyız, ülkenin kötü gidişatına ilaç gibi geldi yaklaşımında içler acısı gerçekten.

bizim ne olacağımız hakkında sana söz düşmez,
dizilerde ya da tvlerde görünmek gibi bir amacımızda yok,
bizi başka takım taraftarları ile karıştırma, reklam olmak ya da reklam yapmak gibi bir niyetimiz yok,
herkese davasında başarılar,

ama 92 sezonunu yayınlasınlar malum 2000'e göre 1980li yıllara daha yakın Smile

Tarih: Cum Ksm 13, 2009 3:07 am Alıntıyla Cevap Ver
Bu haftaki bölüm yine kitledi bizleri Tv başına..Diyarbakır cezaevindeki işkenceler,her ne kadar gerçeğinden daha az anlatılsa da,ibret veriyor insana..Seyreden insanın,tüyleri diken diken oluyor..Bir insan,başka bir insana,nasıl böyle eziyet eder diye düşünüyor insan..Bu vesileyle,o dönemde Diyarbakır cezaevinde işkenceden ölenleri rahmetle anıyoruz..

Bu arada,bu haftaki bölümde,gazetecilerin karşısında yalan konuşmayan ve komutanın istediğini yapmayıp,mertçe doğruları söyleyen ülkücü Kürşad'a da helal olsun dedim gerçekten..Oradaki insanlarla farklı görüşte de olsa, satmadı onları..

Birde,dizinin sonunda söylenen türkü çok güzeldi..

Tarih: Cum Ksm 13, 2009 9:16 pm Alıntıyla Cevap Ver
bu hafta izleyemedik,hangi türkü söylendi?

Tarih: Cum Ksm 20, 2009 2:46 am Alıntıyla Cevap Ver
BOLUSPORLUYUZ demiş ki:
bu hafta izleyemedik,hangi türkü söylendi?

Valla birader,türkünün adını bilmiyorum ama Sinan türküyü o kadar güzel ve içten söylüyordu ki,etkilenmemek mümkün değildi..

Bu haftaki bölümün sonunda,çok ilginç bir sürpriz vardı..Sol görüşlü gazeteci Kerim ile, cezaevinden yeni çıkan ülkücü Kürşad'ın,kardeş oldukları ortaya çıktı Exclamation Sürpriz oldu gerçekten bu..Farklı görüşlerdeki,iki kardeşin birbirlerine öyle bir bakışları vardı ki,anlatılır gibi değil..Zaten,geçen haftaki bölümde,cezaevi ziyaretinde Kerim'in,Kürşad'a nasıl baktığını farketmişti herkes..Meğersem,adam röportaj için gittiği Diyarbakır cezaevinde kardeşiyle karşılaşıyor..Zor bir durum hakkaten..

Tarih: Cmt Ksm 21, 2009 12:43 am Alıntıyla Cevap Ver
Türkünün Türkçe ismi Mavi Yazma..
Dizide Kürtçe söyleniyordu..

Tarih: Cmt Ksm 21, 2009 2:37 am Alıntıyla Cevap Ver
cevabü'l ahmakü's sükût Kayıt: 02 Arl 2005 Mesajlar: 3992 Nerden: İzmir
Kürşat rolündeki eleman dayımın hayatını oynuyomuş.
Pek izlemiyorum diziyi.
Hatırla Sevgili daha güzeldi diyolar.
[67]
Tarih: Pzr Ksm 22, 2009 4:30 am Alıntıyla Cevap Ver
Beşiktaş dedik ya lan ! Kayıt: 13 Nis 2007 Mesajlar: 4545 Nerden: Sarı Murat,Optik Başkan,Cem Yakışkan,Alen Markaryanların izinden...
müzikler bizim Asi Ruh albümünden.

Tarih: Çrş Oca 20, 2010 3:25 am Alıntıyla Cevap Ver
Bu akşam,neden yeni bölüm yayınlanmadı,bilgisi olan var mı? Eski bölümü vermişler yine..Boşu boşuna bekledim,bu saate kadar Tv başında..

Tarih: Çrş Oca 20, 2010 4:34 am Alıntıyla Cevap Ver
Beşiktaş dedik ya lan ! Kayıt: 13 Nis 2007 Mesajlar: 4545 Nerden: Sarı Murat,Optik Başkan,Cem Yakışkan,Alen Markaryanların izinden...
bunuda aşkı memnu gıbı orospuluk ogretıcı dızı nıtelıgıne soktular hayırlı olsun.

Tarih: Prş Oca 21, 2010 3:14 pm Alıntıyla Cevap Ver
penche1903 demiş ki:
Bu akşam,neden yeni bölüm yayınlanmadı,bilgisi olan var mı? Eski bölümü vermişler yine..Boşu boşuna bekledim,bu saate kadar Tv başında..

Show Tv'de maddi bir problem yaşanıyor sanırsam.
Dizi yöneticileri ile problemler yaşıyorlar.
Zira Ezel de Atv'ye geçmiş..
Haftaya yeni bölümünden devam.

Tarih: Prş Oca 21, 2010 5:23 pm Alıntıyla Cevap Ver
hastasıyız bu hafta yeni bölümü yoktu show şaşırdı ezelide satmış

Tarih: Sal Şub 09, 2010 2:45 am Alıntıyla Cevap Ver
Yalnız,diziyi eski saatine alsalar daha iyi olacak..Çok geç başlıyor dizi,bitmesi de gece 12:30'u buluyor..Bu yorgun bünyeleri,esir ediyorlar Tv başında gecenin o saati!! Yine eski saatine alsalar da,izlesek şöyle rahat rahat..

Mesajları göster:  

Tüm saatler GMT + 6 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Yeni Başlık Gönder

Forum Seçin:  

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız