Deplase.com Forum Ana Sayfası
Yazar Mesaj

<  Taraftar Gündemi  ~  Tüm Tribünler Tekel İşçileri Ile Dayanışmaya!

Burak
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 1:24 pm Alıntıyla Cevap Ver
Cadde Işıklar Kayıt: 28 Mar 2005 Mesajlar: 3617 Nerden: Tribünün Köşesinden
Aramızda herhalde hiç Tekel işçisinin çocuğu yok..Tabii ben 650 alırken o niye alsın fazla para ben çok çalışıyorum o gözlerimle gördüm yatıyor..

Devam edelim böyle boşverin..Ne verirlerse o kadarınla idare edelim..Hak aramak hak kazanmak bizim neyimizde..Zaten adam gibi adam olsak 1 kömüre 1 dolaba oy satmazdık..

Böyle işi gücü olmayıp sadece direniş yapma sanatını icra eden birileri yok..Eğer senin hakkın yeniyorsa sen örgütleniceksin..He diyorsun Tekelle sizin değiminizle sosyalistler destek veriyorsa..o zaman Uzman Çavuşlarada sağ görüşlü gruplar destek versin onlarda hakkını arasın onlarada destek olunsun..

Ne ise bize yöneten insana benzemeye başlıyoruz toplumca..

Tarih: Çrş Şub 03, 2010 7:53 pm Alıntıyla Cevap Ver
Kayıt: 22 Ağu 2008 Mesajlar: 224 Nerden: oLursan oL,adam oL
bu konuda bireyseL oLarak naptınız,yani tekeL işçisine destek amaçLı ?

Tarih: Çrş Şub 03, 2010 7:58 pm Alıntıyla Cevap Ver
GiritLi Kayıt: 29 Tem 2006 Mesajlar: 2304 Nerden: Hayatın başLadığı yerden!
Kendi adıma protestoLarına katıLdım ankarada yanLarında oLamasamda burdan gidenLerLe çeşitLi konuLarda yardım ediLdi AntaLyadaki eyLemLerine destek veriLdi vs. bunu sorma amacın nedir ayıkamadım? Peki sen ne yaptın destek yada köstek amaçLı desem uzar gider bu iş Smile hiç gerek yok böyLe şeyLere ...

ALdığın parayı az buLuyorsan haksızLığa uğradığını düşünüyorsan kimse kimseyi tutmuyor çıkın yapın eyLeminizi grevinizi sizede destek vermezsem adam değiLim

www.redsoldiers.org
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger ICQ Numarası
Burak
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 8:43 pm Alıntıyla Cevap Ver
Ne yapcaz oturup deplaseye yazıyoruz..

Tarih: Çrş Şub 03, 2010 8:45 pm Alıntıyla Cevap Ver
bu kadar savunduğunuz bişeye ne gibi bi katıLımınız oLdu diye düşündüm ? umarım ayıktırmışımdır...

ben sizLer gibi sosyaL oLamadığım için ne bi destek nede köstek harekat pLanım oLdu.herkesin birden bire bu kadar ''sağduyuLu'' oLmasının aLtındaki garabetLeri düşünüyorum hepsi bu.

Tarih: Çrş Şub 03, 2010 8:48 pm Alıntıyla Cevap Ver
Akıllanıyoruz diyebilirmiyiz acaba.?

Tarih: Çrş Şub 03, 2010 8:51 pm Alıntıyla Cevap Ver
iyide abi bizim peşinde koştuğumuz Türkiye hayaLinin iLk temeL taşıdır SAĞDUYULU oLmak bunda garipsenecek birşey yok hakLının yanındayız oLmayada devam edicez bu sömürü düzenine karşı çıkıyoruz sen çıkmıyor oLabiLirsin ama çıkanLarada çeşitLi ithamLarLa göLge düşürmemek Lazım aynı kavgayı sen versen ve sana deniLseydi bunLar daha farkLı tepki verirdin öyLe dimi?

HakLı davaLarında kazanan tekeL işçisi oLacaktır ...

www.redsoldiers.org
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger ICQ Numarası
seyhun
Tarih: Prş Şub 04, 2010 4:22 pm Alıntıyla Cevap Ver
Neo-Anatolian Kayıt: 29 Hzr 2006 Mesajlar: 1596 Nerden: şark hizmetinden...
işte yan gelip yatan tekel işçileri (!)

http://www.solvideo.org/video/579179b524824cf/%C4%B0%C5%9Fte-yan-gelip-yatan-Tekel-i%C5%9F%C3%A7ileri

haznedarLı
Tarih: Prş Şub 04, 2010 4:39 pm Alıntıyla Cevap Ver
[S]iyahLa [B]eyaz gibi [S&B] Kayıt: 17 Ksm 2005 Mesajlar: 7248 Nerden: siyahLa beyazın ayrıLmadığı yerden, heryerden..
yahu seyhun Smile sen yaşıyormusun, nereLerdesin ? hoşgeLdin.

Tarih: Pzr Şub 07, 2010 10:23 am Alıntıyla Cevap Ver
KAPALI Kayıt: 04 Mar 2005 Mesajlar: 4211 Nerden: CARSI
Livornesi demiş ki:
Şuraya "oho adamlar yatıyor, 3.5 tl maaş alıyorlar, biz sürünüyok" şeklinde yazı yazanların bence bunu yazmasının tek nedeni kendi siyasi görüşüdür.

Senin bu mesajındanda anladığımız gibi eğer bugün tekeL işçiLerine destek verenLer sosyalistler olmasaydı seni burda tekeL işçisine destek verirken görmüyecektik . Kişi kendinden bilirmiş işi hesabı .

Kaldıki bu konuyu bile bir siyasi mücadele durumuna getirmen aslında senin ne amaçladığını alenen gözler önüne seriyor .

Merak ediyorum burada sendikada sendika diyen adamlar hayatlarında kaç kere fabrikada çalışmış sendikalı işçilerle bir safta bulunmuştur .

Sendikaların bir işçinin günLük yöğmiyesini cebinden aldığını hanginiz biliyor mesela . Diğer bir madolyondan hangi sendikayı özel sektöre saldırırken görebildiniz . Devlet e horozlananlar yıllardan bu yana hangi özel şirkete horozlanmışlar .

Mesela yıllar oncesi Bursa da Mutlu Akü çalışanları maaşLarına zam istedikLeri ve aLamadıkLarı gerekcesi iLe grev başLattıLar . Bu grevin sonucunda Mutlu Akü Grev i bahane göstererek fabrikasını batak göstererek hepsini tazminatsız bir şekilde kapının onune koydu . Sendikalar nerdeydi ? Hani şu direnişci sosyalist kardesler nerdeydi ? Sizin düşünce yapınıza sahip olanlar nerdeydi ? Merinosta 35 bin kişi işsiz kalırken nerdeydiniz ? Bunların örneklerini çoğalta çoğalta bir hal oluruz .

Sendika Sendika diyorsunuz daha düne kadar Türk Metal ın geneL baskanı kimdi biliyormusunuz ? Bilmeyenleriniz için söyliyeyim Mustafa Özbek ... Şimdilerde kendisi nerede ? Ergenekon dan içeride . Mustafa Özbek Holding patronu olan Kıbrısta ciddi mal varlığına sahip olan bir adamdır...
Merak ediyorum Türk Metal hakkındaki düşüncelerinizide . Genel başkanlığını Ülkücü bir insanın yapmış olduğu bu sendikaya bakış açınızıda merak ediyorum ? Bakalım sendikada sendika derkenki samimiyetiniz ne derece ...

Tekel işçilerine kimin destek verip vermediği benim zerre kadar umrumda oLmaz . Kendimce haklı gördüğümün yanında olurum . Tekel işçilerini haklı görmediğim gerekcesi ile yanlarında olmuyorum yanlarında olmadığım gibi karşılarındada değilim . Yanında olanlarada abuk subuk laflar etmiyorum . Bırakın savunuculuğunuz sizinle kalsın kimseye empoze etme derdine düşmeyin . En basından beri söylüyorum bana deyinki Asgari maaş a zam yapıLması yonunde mücadeLemiz oLucaktır Sosyalist le birLikte çıkayım o meydana . Fakat 1500 TL iLe 3000 TL arası maaşı beyenmiyenLer için meydanlara çıkıcak kadarda boş vakti olan bir insan değiLim .

Kaybolan Bir Ömürün Yamacındayız
Seviyoruz Seni
KOMALARDAYIZ !
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
şenol
Tarih: Pzr Şub 07, 2010 4:25 pm Alıntıyla Cevap Ver
şehr-i hüzün Kayıt: 18 Ağu 2008 Mesajlar: 165 Nerden: Sotelerden
Onur direnenlerin TEKELinde..

Tarih: Pzr Şub 07, 2010 6:23 pm Alıntıyla Cevap Ver
İnadına Kayıt: 23 Mar 2009 Mesajlar: 226 Nerden: ordan
ÇARŞI demiş ki:
Livornesi demiş ki:
Şuraya "oho adamlar yatıyor, 3.5 tl maaş alıyorlar, biz sürünüyok" şeklinde yazı yazanların bence bunu yazmasının tek nedeni kendi siyasi görüşüdür.

Senin bu mesajındanda anladığımız gibi eğer bugün tekeL işçiLerine destek verenLer sosyalistler olmasaydı seni burda tekeL işçisine destek verirken görmüyecektik . Kişi kendinden bilirmiş işi hesabı .

Kaldıki bu konuyu bile bir siyasi mücadele durumuna getirmen aslında senin ne amaçladığını alenen gözler önüne seriyor .

Merak ediyorum burada sendikada sendika diyen adamlar hayatlarında kaç kere fabrikada çalışmış sendikalı işçilerle bir safta bulunmuştur .

Sendikaların bir işçinin günLük yöğmiyesini cebinden aldığını hanginiz biliyor mesela . Diğer bir madolyondan hangi sendikayı özel sektöre saldırırken görebildiniz . Devlet e horozlananlar yıllardan bu yana hangi özel şirkete horozlanmışlar .

Mesela yıllar oncesi Bursa da Mutlu Akü çalışanları maaşLarına zam istedikLeri ve aLamadıkLarı gerekcesi iLe grev başLattıLar . Bu grevin sonucunda Mutlu Akü Grev i bahane göstererek fabrikasını batak göstererek hepsini tazminatsız bir şekilde kapının onune koydu . Sendikalar nerdeydi ? Hani şu direnişci sosyalist kardesler nerdeydi ? Sizin düşünce yapınıza sahip olanlar nerdeydi ? Merinosta 35 bin kişi işsiz kalırken nerdeydiniz ? Bunların örneklerini çoğalta çoğalta bir hal oluruz .

Sendika Sendika diyorsunuz daha düne kadar Türk Metal ın geneL baskanı kimdi biliyormusunuz ? Bilmeyenleriniz için söyliyeyim Mustafa Özbek ... Şimdilerde kendisi nerede ? Ergenekon dan içeride . Mustafa Özbek Holding patronu olan Kıbrısta ciddi mal varlığına sahip olan bir adamdır...
Merak ediyorum Türk Metal hakkındaki düşüncelerinizide . Genel başkanlığını Ülkücü bir insanın yapmış olduğu bu sendikaya bakış açınızıda merak ediyorum ? Bakalım sendikada sendika derkenki samimiyetiniz ne derece ...

Tekel işçilerine kimin destek verip vermediği benim zerre kadar umrumda oLmaz . Kendimce haklı gördüğümün yanında olurum . Tekel işçilerini haklı görmediğim gerekcesi ile yanlarında olmuyorum yanlarında olmadığım gibi karşılarındada değilim . Yanında olanlarada abuk subuk laflar etmiyorum . Bırakın savunuculuğunuz sizinle kalsın kimseye empoze etme derdine düşmeyin . En basından beri söylüyorum bana deyinki Asgari maaş a zam yapıLması yonunde mücadeLemiz oLucaktır Sosyalist le birLikte çıkayım o meydana . Fakat 1500 TL iLe 3000 TL arası maaşı beyenmiyenLer için meydanlara çıkıcak kadarda boş vakti olan bir insan değiLim .

Sadece sol değil, emeğin kutsallığına inananan sağ görüşlü bazı gruplarda tekele dstek vermeye gittiler..
Ne zçok kara gün yorumcusu varmış.

Tarih: Pzr Şub 07, 2010 6:31 pm Alıntıyla Cevap Ver
Kara gün yorumcusu oLayına takıLdım .

Bu kadarmı zorunuza gitti sosyaListLerin destek vermesi diyerek saLdırıya gecenLer aydınLıkta benim yazdığımmı karanLık ?

Seviyoruz Seni
KOMALARDAYIZ !
ahmet
Tarih: Pzr Şub 07, 2010 9:39 pm Alıntıyla Cevap Ver
Destek oLmak zorunda değiL kimse deniLdiği gibi oLanada bi Laf sokmak peşinde oLmamak Lazım birde herkesin akLı var fikri var kim neyi nasıL savunacağını biLecek yaştadır bundan yanada bir sıkıntı yoktur sanırım o sebepLe ne oLur boş yere birbirimizi kırmayaLım SADECE her fikire saygı göstermemiz yeterLi oLacaktır.

www.redsoldiers.org
neVer
Tarih: Pts Şub 08, 2010 9:24 pm Alıntıyla Cevap Ver
ÇARŞI@

yazdıkLarına katıLmamak eLde değiL.

Lakin hak aramayı mücadeLeyi aLın terine sahip çıkmayı kendiLerine maL eden ''sosyaList'' arkadaşLar bu dedikLerinede iLLaki bişeyLer derLer,demişLerde.

herkesi tekeLci görmeye aLıştık,onLar için varsa yoksa tekeL başka bişey yok.biz diğerLerini sorup onLara nasıL oLucak deyincede kLişeLeşmiş ''sende hakkını ara,boyun eğme'' gibi sorduğumuz soruyLa aLakasız cevapLar aLıyoruz.

evet birader,bu üLkede sadece tekeL işçisi yok mağdur oLan.sadece tekeL işçici değiL aç kaLan.ve en önemLisi sağcısıyLa soLcusuyLa herkes bu mağduriyete sahip çıkarken sadece ''sosyaList'' kesim ''biz'' diyor...

hiç duyanınızmı varmı biLmem ama üLkücü işçiLer derneği adında bi oLuşum var ve burdaki insanLarda tekeL işçisi için aLana gidip destek verdiLer internet siteLerindende hergün tekeL işçisine destek oLuyorLar,ama geL gör ki,bu desteği hiç siyasi poLemik haLine getirmediLer,hiç adLarını duymadık neden acaba ?

veLhasıL,bugün yarın bu iş bi şekiLde çözüLecek,''sosyaList'' arkadaşLar nereLerde boy gösterecekLer ? neyse 3 ay sonra 1 mayıs var,oraya buraya saLdırıp yıkıp döküp yine bi şekiLde piyasaya çıkarLar...

Tarih: Sal Şub 09, 2010 1:43 am Alıntıyla Cevap Ver
terketmedi sevdan beni .. Kayıt: 29 Arl 2005 Mesajlar: 1923 Nerden: dağlardan yollardan patiskadan tarladan..
Ezilen hangi halk varsa Sağı Solu Fark etmez Orda boy Gösterir o insanlar.

Sizin gibi tepkisiz kalıpta insanlara öğüt vermeyiz..

Tarih: Sal Şub 09, 2010 2:12 am Alıntıyla Cevap Ver
Bir sosyaList oLarak dedikLerine güLüyorum neyse dahada yazmayacağım Laf anLatamaz haLe geLdim ama son kez yine diyorum kaLp kırmanın aLemi yok bu iş siyaset işi değiL ekmek kavgası ister destek oL ister oLma ama geneLLeme yapmaktan kaçınmak Lazım ayrıyetten o tekeL işçisine destek veren üLkücü abi ve kardeşLerimede şahsım adına teşekkür ederim en azından durumu anLayıp idraak edip harekete geçmişLer ...

Bu arada bir mayısta emperyaLizmin kendisine ve uşakLarına gereken tepki mutLaka YİNE veriLecektir yaLnız eLmayLa armutu ayırt edeLim ne oLur kendi haLinde ekmeğini kazanan kimseyLe bir sıkıntımız yok oLamazda

SosyaListLer oLarak destek verdikLerimiz ortadır biraz araştırmakta fayda var dediğin gibi bu üLkede eziLen hakkını aLamayan sadece tekeL işçiLeri değiLdir.

Şemsiye geLdiysen ses ver abi sana oLanın aynısından hepimize inşaLLah Smile

www.redsoldiers.org
MarsilyadanKSKli
Tarih: Sal Şub 09, 2010 2:49 am Alıntıyla Cevap Ver
KSK CARSI MARSEILLE Kayıt: 23 Şub 2007 Mesajlar: 1726 Nerden: KURTLAR SOFRASINDAN...
Sarkilar kusmus dudaga
omrunde gecikmis hasat
karismis coluk cocuga gecim derdin de demokrat

Sosyalist deyince aklima geldi Smile

konuya yaklasimim basinda beri ayni bu devirde aglamayana meme vermezler, hak verilmez alinir. Hak, haklinin oldugu surece bu dunya daha yasanasi bi dunya olur gorusundeyim.
Bu konuyla ilgili olaraka ta iclerinde emek harcamadan yan gelip yatarak fais maaslar alanlar varsa (boyle bi iddia var) bunlar ayiklanir ve diger alinteriyle calisaan insalarin hayat standartlarin da iyilestirmeler yapilir buna da kimsenin bi itirazi olamaz. yapilmasi gereken de budur bence.

bu konularida politize etmeye de sonuna kadar karsiyim cunku siyasi gorusum sol ideoloji ile alakasi olmasa da kendimden daha fazla emek harcayan kimseyi goremiyorum.

bi de Semsiye sanki siyasetten ceza almamisti sanki son olay da Confused

Tarih: Sal Şub 09, 2010 6:17 am Alıntıyla Cevap Ver
Herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda olmadığı gibi herkez aynı çatı altında toplanmak zorundada değildir . Ne ben size niye destek veriyorsunuz diye hesap sorabilirim nede siz bana neden vermiyorsun diye .

Bu gibi ortamLarda önemli olan unsur saygıdır . Karşındakinin görüş yada düşüncesine saygısızlık edersen kaçınılmaz bir gerçektirki karşılığını mutlaka alırsın , heleki konu siyasi ise .

Tekrar ediyorum ; Haklı bulduğuma destek veririm , Tekel işçilerini haklı bulsaydım onlarada verirdim desteğimi . Sosyalist veriyormus vermiyormus bu beni zerre kadar ilgilendirmezdi .

Fakat benim kafama takılan nokta ; Tekel işçilerinin ortada bir mağduriyeti varsa gerçekten (Siz bu şekilde inanıyorsanız ) bu mağduriyeti malzeme olarak kullanan ve karşıt görüşüne atak yapan bir insanın desteği size ne kadar samimi gelirdi bunu merak ediyorum .

Neyse ...

Uzamasın konu .

Ahmet in bir onceki postuna katılıyorum . Saygı ve birbirimizi kırmamak ilk dikkat ediceğimiz şeyLer oLsun .

neVer @

Derler Usta Derler Demesede Dedi Derler Wink

Seviyoruz Seni
KOMALARDAYIZ !
Burak
Tarih: Sal Şub 09, 2010 3:18 pm Alıntıyla Cevap Ver
Ben anlamıyorum..Saygı değer hükümettimiz Tekel İşçilerinin tazminatlarını banka hesaplarına yatırıyor..İşçiler bankadan paralarını çekmeğe gittiğinde hesaplarındaki para vadeli hesaba aktrılmış..

Şimdi bu parayı hesap sahibi onayı olmadan nasıl FON alımında kullanıyorlar?

Ben bankadaki en ufak işlemim için dahi talimat verirken sen başkasına ait olan parayı nasıl olupta Fona alıp işletebilirsin?Hükümettin ödedikk dediği para hangi fonların ile değerlendiriyor

Yoksa hükümet ödedik dediği fonları sadece hesaplara görüntü yaparak tekrar kasayamı aldı?

Bunlar garip işlemler..

Tarih: Sal Şub 09, 2010 4:43 pm Alıntıyla Cevap Ver
Son Şampiyon Kayıt: 15 Mar 2008 Mesajlar: 899 Nerden: BURSA
Taraftarımız TEKEL işçilerini ziyaret etti!

Dün oynanan Ankaragücü maçı öncesi bir grup Bursasporlu açlık grevinde bulunan TEKEL işçilerini ziyaret etti.

Bugün, Cumhuriyet Gazetesi'nin ilk sayfasına da yansıyan haber şu şekilde;

TEKEL işçilerinin 3 gün önce başlattıkları süresiz açlık grevi, Türk-İş Genel Merkezi'nde sürüyor. Ankaragücü - Bursaspor maçı için başkente gelen Bursasporlu taraftarlarda dün TEKEL işçilerini ziyaret ederek destek verdi.

Bursasporum.com (UM)

http://www.platformbursa.com
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
EagLEmrE
Tarih: Prş Şub 11, 2010 9:05 pm Alıntıyla Cevap Ver
cevabü'l ahmakü's sükût Kayıt: 02 Arl 2005 Mesajlar: 3992 Nerden: İzmir
grev bitti hadi evlerinize...
İstanbULTRAS
Tarih: Pzr Şub 14, 2010 1:02 am Alıntıyla Cevap Ver
Kayıt: 05 May 2009 Mesajlar: 874 Nerden: EyüpSultan-Çanakkale
Dün akşam ki siyaset meydanında tazikli su,jop ve biber gazı sinyalleri verdi başbakan

Tarih: Pzr Şub 14, 2010 7:24 pm Alıntıyla Cevap Ver
İnadına Kayıt: 23 Mar 2009 Mesajlar: 226 Nerden: ordan
Çankara Belediyesi çadırlara geçici iskan ruhsatı verdi.

Bu vakitten ve bu ruhsattan sonra oraya yapılacak en ufak polis müdahalesi yasal değil, suçtur.
Devlet suç işlemiş olur.
Ayrıca oraya çıkan sokakları gittik gördük, oradan 8bin kişiyi çıkarmak çok güç.

Oraya saldırması için bir neden lazım devlete, yoksa suç işlemiş olacaklar.Ve bunun hukiki hezimeti altında ezilirler.
Bu nedeni, içinizde pkklılar var diyerek orayı terörize etmekle bulacaklarını sandılar ama hiç bir halta yaramadı dedikleri.İşçiler bu oyuna gelmedi.

Eylem sürüyor, tabipler birliğinin uyarısı üzerine belli bir süreliğine açlık grevine son verildi, eve dönmek falan yok.

Tarih: Cmt Şub 20, 2010 5:43 am Alıntıyla Cevap Ver
ÇadırLarLa iLgiLi sorun devam etmekte bu kadar gün direnen emekçinin hakkıdır zafer ...

Bugün yani 20 şubatta destek için üLke çapında bir hareket mevcut şuan yoLLarda oLan tüm sağduyuLu insanLara kazasız beLasız yoLcuLukLar ayrıyetten yarın ki destek mitinginde Tarık Akan ve Rutkay Aziz beyLerde oLacakLarmış

http://www.facebook.com/video/video.php?v=306986122402&ref=mf

İndim havuz başına
Tayyip çıktı karşıma
4-C nedir bilmezdim
O da geldi başıma

Edemem ben, edemem ben
4-C'yi kabul edemem ben
Al 4-C'yi çal başına
Geçemem, geçemem, geçemem ben

Türk-İş önümde durma
Tayyip karşımda durma
Ya işçiye sahip çık
Ya da mecliste durma

Edemem ben, edemem ben
4-C'yi kabul edemem ben
Al 4-C'yi çal başına
Geçemem, geçemem, geçemem ben

TribünLerin işe eL attıpğı beLLi oLuyor gibi Smile

www.redsoldiers.org

Mesajları göster:  

Tüm saatler GMT + 6 Saat
4. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yeni Başlık Gönder

Forum Seçin:  

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız