| Yazar |
Mesaj |
|
| Karacayir |
Tarih: Pzr Şub 07, 2010 2:38 am |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Med demiş ki: Şu sıralar Elif Şafak ın Aşk kitabını okuyorum
200 sayfa bi okumuşluğum var,
bitirince hangi kitaba merak salarım bilmiyorum
karaçayır
önereceğin bir kitap varmı?
Hocam bilgiler pekişsin dioyrsan Ahmet Ümit'in yine Mevlana ve Şems-i Tebrizi'yi anlatan BAB-I ESRAR isimli kitabı, onu da tavsiye ederim.
Tarihe meraklıysan biraz Hassan Sabbah, Ömer Hayyam ve Nizam-ül Mülk'ün anlatıldığı ALAMUT kitabı var, ya da yine benzer konuyu işleye SEMERKANT isimli kitap var.
Aradığın özel bir konu varsa yardımcı olabilirim, yoksa üstteki kitaplar tarihteki kişileri tarafsız olarak roman tadında anlatıyor
Bu arada en son yazdığımdan itibaren birkaç tane kitap okuıdum.
HIFZI TOPUZ Özgürlüğe Kurşun-Platon-Devlet bunlardan bazıları.
Son olarakta bugün Ovanes KAçaznuni'ni Taşnak Partisi'nin Yapacağı Birşey Yok kiyabını okudum. |
_________________ BOLUSPOR KULÜBÜ | Kalbimizin ortasındaki ilk ve son takım... |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Sal Mar 09, 2010 7:05 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Son Çorba
Büyük Selçuklu Imparatoru Meliksah, yönetim koltuuna oturdugu zaman, iktidar fitnesi çikaran kardesiyle savasmaya mecbur kalmisti. Bir yandan vurusurken, diger yandan, iradesi disinda saplandigi açmazin sikintisini içinde hissediyordu. Ola ki, bu mücadelede bir kusuru varsa, AF dilemek üzere, ünlü vezir Nizamülmülk'le beraber camiye gitmisti.
Vezirinin gözleri yas dolu, kendinden geçmis vaziyette dua ettigini görünce, sordu:
- Dua ederken gözlerinde yaslar toplandi, Yüce Tanri'dan ne istedin?
Ünlü vezir söyle yanitlandi:
- Cenab-i Hak'tan yalniz sunu istedim; bu sürüp giden savasi siz kazaniniz ve milletin basinda sadece siz kaliniz.
- Ben senden baska türklü dua ettim.
- Peki siz ne için dua ettiniz?
- Ben söyle yakardim; iki kardes dövüsüyoruz, içimizden hangisi bu milletin basina geçmeye layiksa, ikimizden hangisi millete ve devlete daha çok hizmet edecek ve hangimiz hayirli olacaksa, zaferi ona ihsan et!
Böylesi büyüklük, o insanlarla beraber tarihin derinliklerinde kaybolup gitmis olsa gerek; simdilerin yönetici adaylari, koltuk ugruna, birbirlerinin gözünü oyacak noktaya geldi, ne siyasal onur kaldi, ne Ilke!
Politik arenaya bir bakin:
Ikbal için, koltuk ugruna "Oy Istemek", dilenci aldirmazliginin en yüksek boyutuna ulasti. Artik olaylara yön verecek çapta liderler yetistiremedigimizden olsa gerek, tüm parti baskanlarini sig hedeflerde yürürken görüyoruz, önde olmanin becerisini bir kenara birakip rüzgarin pesinden kosuyorlar.
Ünlü Yazar Ahmet Rasim;
"Dize derman, göze fer,
Kalbe ciladir Çorba" der.
Hasan Basri Bilgin de, bizi geçmisten günümüze, keyifli, ama düsündürücü bir yolculuga çikariyor. Dünün ve bugünün iç içe geçmisligini, zaman içinde neler kaybedip, neler kazandigimizi gözler önüne seriyor. Evrenin olusumundan beri, insanin dayanagi olan UMUT'un kapisini açiyor bu eserle. Insanlara verilen en kolay armagan ÖGÜT'tür. Öyle bir çabamiz asla yok; biz sadece, gözden kaçmis, gizli kalmis bazi tarihsel ve siyasal olaylarin üzerine isik tutmaya çalistik.
son corba hasan basri bilgin politika kitabi politika kitaplari lal kitap 9756535008
 |
_________________ BOLUSPOR KULÜBÜ | Kalbimizin ortasındaki ilk ve son takım... |
|
| Başa dön |
|
| Med |
Tarih: Sal Mar 09, 2010 9:27 pm |
|
|
gırgıroğlu
|
ennegram - kişilik analizi ile ilgili bir kitap aldım en son.
bakalım daha yeni başladım beğenirsem tavsiye ederim.. |
_________________ Yetmiyor odamda ki posterin, bak yine geldim.. |
|
| Başa dön |
|
| haznedarLı |
Tarih: Sal Mar 09, 2010 9:42 pm |
|
|
[S]iyahLa [B]eyaz gibi [S&B]
|
şiddetLe öneriyoruz efeciğim. yani yanıma uğrarsan ne kadar şiddetLe önerdiğimi gösteririm ağzını burnunu kırarak
şaka bi yana bu kitap gerçekten okunmaLı, tabii mideniz kaLdırırsa. |
|
| Karacayir |
Tarih: Çrş Mar 10, 2010 12:50 am |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
en çok zoruma giden de gemiciği yabancı
ülke bayrağı ile gezdirmek.
mücahitler mütahit oldu, eyvallah,
çevresini ihya ettiler, nasip diyelim de bu kadar
da olmaz. daha konuşursam ağzımdan kötü şeyler çıkacak, insanlar okusun kendi görsün... |
|
| Başa dön |
|
| İstanbULTRAS |
Tarih: Çrş Mar 10, 2010 1:59 pm |
|
|
|
| Bülent Orakoğlu'nun pkkyı yöneten türkler kitabı içinde belgeleriyle gün yüzüne çıkmamış olayları anlatıyor. |
_________________ 365 (G)ün 24 (S)aat |
|
| Başa dön |
|
| Med |
Tarih: Çrş Mar 10, 2010 4:07 pm |
|
|
gırgıroğlu
|
suat abi ben siyah beyaz kaplı kitap harici kitap almıyorum.
Öyle yeşilli beyazlı kitaplar verme bana
şaka bi yanada bu kitaptan sonra bahsi geçen kitabı okumayı düşünüyorum, ciltleriz artık napalım.. |
_________________ Yetmiyor odamda ki posterin, bak yine geldim.. |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Cum Mar 12, 2010 6:17 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Bu kitap; modernleşmenin öyküsünün, Türkiye’de kimin kiminle akraba olduğunun, "seçkin" ve "başarılı" kılınanların tek bir ailenin mensupları olduğunun, Türkiye’deki gizli soylu sınıfın, saklanan kast sisteminin ve onun, örtülü ilişkiler ağının komplo teorilerinin dışında, sosyal ve doğa bilimlerine kazandırılan kavramlarla anlatımıdır. Zincirde bir simge isim ve bağları Germirli hepsi bir yerli Koç’un örümcek ağları Picasso atlı köşke gelmezdi Çetin Altan 47 yaşında Kravatının rengi yanlış gazeteci Bir Nirengi: Keçecizade Kaplumbağa terbiyecileri
yeni başladık... |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Cmt Mar 13, 2010 7:46 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Karaçayır demiş ki: Bu kitap; modernleşmenin öyküsünün, Türkiye’de kimin kiminle akraba olduğunun, "seçkin" ve "başarılı" kılınanların tek bir ailenin mensupları olduğunun, Türkiye’deki gizli soylu sınıfın, saklanan kast sisteminin ve onun, örtülü ilişkiler ağının komplo teorilerinin dışında, sosyal ve doğa bilimlerine kazandırılan kavramlarla anlatımıdır. Zincirde bir simge isim ve bağları Germirli hepsi bir yerli Koç’un örümcek ağları Picasso atlı köşke gelmezdi Çetin Altan 47 yaşında Kravatının rengi yanlış gazeteci Bir Nirengi: Keçecizade Kaplumbağa terbiyecileri
yeni başladık...
gece uykusuz kalmamıza neden oldu kitap.
yazar çok çok iyi araştırma yaparak görünmeyen gerçekleri göz önüne sermiş.
türk siyasi, ekonomik ve kültürel tarihinde yeri olan şahısların ilişkilerine geçmişten günümüze ışık tutnuş. neler var neler?
300 sayfalık bir kitap, 2. ve 3. kitaplarında bu kitapta bahsedemediği ilişkilerden bahsedecekmiş.
biraz karışık, ve yaşanan olaylarla bağlantılı. gündemi takip edebilenler için
h...............tir lan dedirtecek bir kitap, tavsiye ederim.
bugün-yarın şuna başlayacağım,
İsmet Paşa'nın Kürt Raporu
18 Aralık 2007
İsmet Paşa'nın Kürt Raporu İsmet İnönü'nün yıllarca gizli kasalarda saklanan Kürt Raporu'yla Devletin “Kürt Politikası”na bakışı da ortaya çıktı. Gazeteci- yazar Saygı Öztürk'ün Doğan Kitap tarafından yayınlanan “İsmet Paşa’nın Kürt Raporu” adlı kitabı bu konudaki bilgileri de ilk kez günışığına çıkarıyor.
Yazar Emin Çölaşan “Raporun örneğini Saygı Öztürk’ten aldıktan iki gün sonra Uğur Mumcu bombalı saldırı sonucu öldürüldü” dedi ve bu trajik olayın ayrıntısı nı da “İsmet Paşa’nın Kürt Raporu” kitabının önsözünde yazdı.
1935 yılında Atatürk’ün emriyle Doğu ve Güneydoğu illerini, ilçelerini adım adım dolaşan dönemin Başbakanı İsmet İnönü'nün hazırladığı “çok gizli” rapor, 72 yıl sonra gün ışığına çıktı. İnönü’nün raporu üzerine başlatılan Umumi Müfettişlik uygulamasının da en çarpıcı raporları bu kitapta yer alırken, Türkiye’nin bugün tartıştığı tüm konuların 72 yıl önceki sorunlarla aynı olduğu anlaşılıyor..
"Devletin Derinliklerinde”, “Kasadaki Dosyalar”, “Kırcı 5-6-2 Tamam Reis”, “Madalyalı Mahkum”, “Sınır Ötesi Savaşın Kurmay Günlüğü” kitaplarının da yazarı olan Saygı Öztürk’ün, Doğan Kitaptan çıkan “İsmet Paşa’nın Kürt Raporu” kitabında Erzurum’dan Erzincan’a, Ağrı’dan Diyarbakır’a, Kars’tan Muş’a, Diyarbakır’dan Tunceli’ye, Van’dan Bitlis’e, devletin politikaları ilk kez bu kitapta ayrıntılarıyla açıklanıyor, 1935 yılı Türkiye’sinin ne durumda olduğu da gözler önüne seriliyor. İsmet Paşa’nın ünlü raporunda hemen her il’le ilgili değerlendirmeler yer alıyor.
İşte rapordan bazı bölümler:
- Ağrı'da Kürtlerin medenileşip, sükunet bulmaları bile kardır. Karaköse, hükümete bağlı bir Kürt şehridir. Erzincan Kürt merkezi olursa Kürdistan'ın kurulmasından korkarım.
- Iğdır'da Kürtlerin yerinden oynatılmasına ne lüzum, ne imkan vardır.
- Türklüğe hevesli bir Arap şehri olan Siirt'in doğuya naklini tercih ederim
- Van ve Erzincan'da acele olarak, Muş Ovası'nda tedricen ve Elazığ Ovası'nda kuvvetli Türk kitleleri vücuda getirmek zorundayız.
- Türklerle Kürtler aynı okulda okumalıdır. Bu Kürtleri Türkleştirmek için etkili olacaktır.
- "Diyarbakır, kuvvetli Türklük merkezi olmak için tedbirlerimizi kolaylıkla işletebileceğimiz bir olgunluktadır.
- "Düşman unsurlar içinde saldırgan olan teşkilat Kürt reisleri ve adamlarıdır. Fransız istihbarat zabitleri her istedikleri anda Kürt reislerini çeteler halinde memleketimize saldırtmağa muktedirdirler."
- "Mardin vilayetinden çıkarılacak Hıristiyan ve Arapların yerlerini Kürtler derhal dolduracaklardır. Bu hal bizim için pek zararlıdır.”
-"Siirt Türklüğe hevesli bir Arap şehridir. Hükümete yakın itaatkar halkı vardır. Havası gayet iyi olan Siirt susuz, pis bir trahom merkezidir. Siirt vilayetinde başlıca kuvvetimiz; idare merkezlerimiz, memurlarımız ve zabitlerimizdir. İdare merkezlerimiz çok kuvvetli olmalı. İcabında konulup kaldırılmak üzere özel adliye rejimi kurulmalıdır."
- "Bitlis, Hizan ve Mutki arasında suni olarak daima devlet kuvveti ile vücuda getirilmiş bir Türk merkezidir. Bitlis olmasaydı bizim onu yaratmamız gerekecekti."
- "Muş Ovası uzun süre boş kalmayacak, herhalde Kürtler yavaş yavaş dolduracaklardır."
- "Van halkı derlemedir. Bütün halkın ümidi devletin göstereceği ilgidedir. Sağlam bünyeli şarkta Cumhuriyetin çok önemli bir temeli olacaktır. Böyle bir temel Türk hakimiyeti için her bakımdan lazımdır."
- Malazgirt kadar bitkin ve fena bir yer güçlükle tasavvur edilebilir. Halbuki buranın, yeni temiz bir Türk şehri Türk merkezi olarak kurulması bizim için pek kıymetli olacaktır."
- "Kürtleri verimli topraklardan nereye göndereceğiz? Hudut üzerinde bulunan yerleri derhal Kürtlerle dolacak. Ağrı'dan geçici olarak gelen Kürtleri de bir yere gönderemeyiz. Sükunet bulmuş olmaları bile kafi bir kardır."
- "Bundan 10 sene sonra Sarıkamış'ın ordugahına askeri olarak ihtiyacımız olacağını zannediyorum."
- "Kars'ı ve Artvin'i bir an evvel soyup tahrip etmek fikrinde değil, bütün kuvvetimizle son ana kadar muhafaza etmek kararında olduğumuza içeriyi ve dışarıyı kesin olarak inandırmak mecburiyetindeyiz."
Saygı Öztürk
- "Erzurum'un kalkınmasını az senelerde temin edebilirsek, şimalde hududa karşı ve içeride Kürtlüğe karşı sağlam bir Türk merkezini yeniden kurmuş oluruz."
- "Az zamanda Erzincan'ın Kürt merkezi olmasıyla asıl korkunç Kürdistan'ın meydana gelmesinden kaygılanmak yerindedir."
- "Bütün seyahatimizde en iyi şey olarak, belki bütün Türkiye'de bu bakımdan birincidir; Samsun hususi idare bütçesini gördüm."
- "Türkler ve Kürtleri ayrı ayrı okutmakta yarar yoktur. İlk tahsili birlikte yapmalılar. Bu, Kürtleri Türkleştirmek için etkili olacaktır."
- Dersim Vilayeti'nin teşkili ile askeri bir idare kurulması ve Dersim ıslahının bir programa bağlanması lazımdır.
- Memur yetiştirecek büyük müesseseler güneyde yoktur. Orta mektebe girecekler içerisinde Kürtlerden de müracaat olursa, onları da reddetmemeliyiz.
 |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Pts Mar 15, 2010 7:08 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
yeni başladık,
Farklı ve aykırı yorumlarıyla tarih alanında en çok okunan yazarlardan olan Mustafa Armağan bu kez özgün bir eserle çıkıyor karşınıza. Sizi sarayın mahrem dünyasına götürüyor. Bütün kapılar kapandığında kendisiyle baş başa kalan padişahların kişisel dünyalarını açıyor önünüze.
Osmanlı'nın Mahrem Tarihi, görünen tarihin görünmeyen yüzünü aralayan ufuk açıcı bir çalışma. Zevkli üslubu, yüzlerce kaynaktan süzülmüş bilgileri, çarpıcı dikkatleriyle bitirmeden elinizden bırakamayacağınız bir eser.
Padişahlığı sırasında İstanbul'a adım atmayan sultan...
Kendi eliyle kazıdığı mühürleri çarşıda sattırıp parasını fakirlere dağıtan padişah..
II. Abdülhamid'in en sevdiği atı bir Bulgar eşkıyasına ödül olarak kimler vermişti?
Sigara aleyhine makale yazan padişah...
Annesinin ismi bilinmeyen Osmanlı padişahı...
Hangi padişahlar spor kulübü kurmuşlardı?
Vahdettin tahta çıkarken hangi uğursuz sözü söyledi?
Peygamber'in ayak izini başında taşıyan padişah...
Kuyumculuk, marangozluk, urgancılık yapan padişahlar....
Divan edebiyatının gazel rekortmeninin bir padişah olduğunu biliyor muydunuz?
Annesinin adına cami yaptırıp içine kendi eliyle 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisi yazılı levha kime aittir?
(Tanıtım Bülteninden) |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Çrş Mar 17, 2010 10:24 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Osmanlı'nın mahrem tarihinden sonra uzun zamandır aradığım kitabı buldum ve okumaya başladım, biraz sayfa sayısı fazla amma velakin içindekiler tarihe ışık tutuyor.
Makedonya'ya batılı güçlerin müdahaleleri, imparatorlukta Avrupa karşıtlığını daha da derinleştirirken, askeri ve sivil kesimde Müslümanlık vurgusu ön plandaydı.1908 ihtilâli'ni gerçekleştiren jöntürk hareketinin kaynağında batı karşıtı Müslüman halkın tepkisi ve Manasttr'da örgütlenmiş olan genç subay kadrolarının faaliyetleri vardır. Bölgede örgütlenen ittihat ve Terakki Cemiyeti, Müslümanları ortak bir cephede birleştiriyor, böylece rejime karşı askeri ve sivil güçler ihtilâlci çizgide buluşuyorlardı. Makedonya'daki güçlü Müslüman muhalefetin batı karşıtı niteliğinin üzeri örtülmüştür. Oysa I. Dünya Savaşı, Mütareke, Milli Mücadele dönemlerine damgasını vuran yüksek yoğunluklu Müslümanlık ve Milliyetçilik akımlarının mayalanmasında Makedonya' daki koşulların etkisi büyüktür. Bu bölgede yükselen batı karşıtı ve Müslüman (hatta henüz yönünü tayin etmemiş) milliyetçi dalganın saptırılıp egemenlik sistemi içinde eritilmesi sürecini Abdülhamit'i yüceltme gerekçesi yapmak tarihin karartılmasıdır. Bu konuda ihtilâle açılan süreç ile ittihat ve Terakki'nin sistem tarafından masonizm başta olmak üzere çeşitli kanallardan ehlileştirilmesi olgusu kendi koşulları bağlamında incelenmelidir.1908 ihtilâli'ni gerçekleştiren genç subay kadrolarının liderlerinden Enver (Paşa) Bey,23 Temmuz 1908'de Makedonya'nın Tikveş ilçesi hükümet konağı balkonundan hürriyeti Han ettiği gün 'hastayı tedavi ettik! ' diyordu. |
|
| Başa dön |
|
| BeasLey |
Tarih: Prş Mar 18, 2010 12:00 am |
|
|
%141 Kocaelispor
|
| Şükufe Nihal - Yalnız dönüyorum... |
_________________ Yolların Sonu! |
|
| Başa dön |
|
| Bilbey |
Tarih: Prş Mar 18, 2010 1:30 am |
|
|
ÇORBA YOK!
|
| Necip Fazıl - Çile |
_________________ BURSASPOR! |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Pts Mar 22, 2010 3:01 am |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Bayraksız İstila'ya devam ediyoruz bir yandan.
O kitap bitmez zaten, ansiklopedi mübarek, sakin kafa ile okumak lazım.
Yolculuk esnasında aşağıdaki kitabı bitirdik,
Kitabın içeriği şöyledir: Çok güzel bir kız olan Cemile; soylu, zengin bir aileye gelin olarak gider. Evlendikleri yıllarda II. Dünya Savaşı başlar ve her erkek gibi bu güzel kızın kocası da savaşa gider. Kocası savaştan çok uzun bir süre gelmediği için Cemile de arkasından, savaştan sakat olarak gelmiş Danyar adlı bir delikanlı ile savaş alanına gönüllü olarak erzak götürmeyi kabul eder. Cemile'nin kocası ailesine haber göndermek için mektup yazar. Yazar yazmasına ama mektupların sadece sonunda "karım Cemile'ye selam ederim" der. O günlerde hep Cemile'nin yanında olan Danyar, Cemile'nin günden güne ilgisini çeker. Göremediği, duyamadığı hatta yaşayıp yaşamadığını bile bilmediği kocasından çok daha fazla ilgi ve sıcaklık gösterir. Cemile ile Danyar arasında bir aşk başlar. Haftalar geçer, aylar geçer. Yazar yengesi Cemile ile Danyar'ın yakınlaştıklarını farkındadır. Bir gün Cemile ve Danyar'ın köyden kaçtıklarını görür. Arkalarından bağırır ama sesini duyuramaz. Yazar o zaman anlar ki yengesine duyduğu sevgi aslında büyük bir aşktır. Cemile'nin eşi köye geri döner. Olaylara çok sinirlenir. Fazla üzülmez; yeniden evlenebileceğini düşünür. Yazar, okumak için köyden ayrılır. Çok güzel resim yapabilmektedir. Kendisini geliştirir ve ünlü bir ressam olur.
 |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Çrş Mar 24, 2010 6:26 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Erhan Afyoncu/ Uğur Demir/ Ahmet Önal
YEDİTEPE YAYINEVİ
Cumhuriyet döneminde demokrasinin işleyişi sık sık darbelerle kesildi. Aslında bu bizim eski bir geleneğimiz. Osmanlı İmparatorluğu’nda askeri isyanlar ve darbeler, Fatih Sultan Mehmed’in ilk hükümdarlığı zamanında 1446 Buçuktepe İsyanı ile başlar ve 1913’teki Bâbıâli baskınıyla sona erer. Neredeyse Fatih Sultan Mehmed’den sonra isyanla yüzleşmeyen Osmanlı padişahı yok gibidir. 36 Osmanlı padişahından 12’sinin isyan ve darbeyle tahtını kaybettiği gözönüne alındığında durumun vahameti daha iyi anlaşılır.
Günlerce, hatta aylarca devam eden isyanlar İstanbul halkına korkulu günler yaşatıyor, günlük hayat tamamen felç oluyordu. İsyanlar zaman zaman o kadar ileri boyutlara ulaşıyordu ki, bazen devlet adamlarının cesetleri köpeklere yem ediliyor, bazen sadrazamların kelleleri alınıyor, bazen de padişahlar acımasızca katlediliyorlardı. |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Cmt Mar 27, 2010 8:24 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu, 1976 yılında Politika gazetesinde tefrika olarak yayımlandığında, gerçekçiliği ile Sevgi Soysalı 12 Martın simge yazarı yapmıştı. Faşizmin olduğu kadar, insancıllığı ve yaşamı yadsıyan bir devrimciliğin de, aslolanın hayat olduğunu en iyi bilen kadınlar karşısında düştüğü durumları anlatan bu kitap, Sevgi Soysal'ın ince alaycılığının belki de en yetkin örneğidir. |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Çrş Mar 31, 2010 12:29 am |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Faşizm ve Türkiye 1977-1980 kitap olarak yayına hazırlanırken, faşizmin teorik olarak kavranması ve '80-öncesi kanlı olayların güncel konuma ışık tutması amaçlandı. Bu nedenle de, aynı dönemde yazılan faşizmle ilgili yazılardan polemik ağırlıklı olanlar, bu kitabın dışında tutuldu. (Tanıtım yazısından, arka kapak). |
|
| Başa dön |
|
| haznedarLı |
Tarih: Sal Nis 06, 2010 12:31 pm |
|
|
|
hikmet çetinkaya'nın yazdığı "fethuLLah güLen'in 40 yıLLık serüveni" kitabını yeni bitirdim.
yüzünden şer akan biri nasıL oLurda bir cemaat Lideri oLur anLamak mümkün değiL asLında ama ABD'nin kucağında oLduğunu biLince anLamak biraz koLayLaşıyor ! |
|
| haznedarLı |
Tarih: Sal Nis 06, 2010 12:32 pm |
|
|
|
can dündar'ın güzeL bir çaLışmasına başLadım şimdi. NAZIM ! büyük ustanın beLgeseL tadındaki çaLışması gayet güzeL başLadı, tavsiye ederim.
 | | Resmi büyütmek için üzerine tıklayın. | |
|
| Karacayir |
Tarih: Sal Nis 06, 2010 6:14 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
Dünya nüfusunun 16'da 1'i boşuna Timuçin'in soyundan gelmiyormuş. Yürü be ovaların kurdu
Babası kurulan bir tuzakta öldürüldüğünde, Kurtlar kabilesi hakanının ikinci oğlu olan Timuçin daha on bir yaşındaydı. Ailesi kabileden atıldı; yiyecek ya da barınakları bile olmadan, Moğol düzlüklerinin zorlu ortamında açlığa ve ölüme terk edildi.
Kısa sürede yetişkinlerin dünyasına giren Timuçin hayata zor bir başlangıç yapmıştı ama doğanın ve insanların oluşturduğu tehditlerle başa çıkmayı öğrenerek hayatta kalmayı başardı. Başka yabancılarla birleşerek kendi kabile kimliğini yarattı. En zor dönemlerinden birinde, savaş halindeki bütün kabileleri birleştirme ve gümüş insanları kendi buyruğu altında toplama hayali zihninde canlandı. Böylece, Çimen Denizi'nin hakanı Cengiz oldu.
Cengiz Han'ı Cengiz Han yapan gerçeği sorgulamak insanlık tarihinde en büyük uğraşlardan biri olmuştur. Cengiz Han ki Moğol düzlüklerinde başıboş gezen bir kabileyi karşı konulmaz bir askeri birlik haline getirerek dünyanın büyük bir bölümünü fethetti ve yüzlerce yıl hüküm sürecek bir imparatorluk kurdu. Fatih dizisinin ilk kitabı olan Ovaların Kurdu denizler hakanı Cengiz Han'ın en erken dönemini merak edenler kadar onu hırsı yüzünden barbar olarak nitelendirme yanılgısına düşenler için de nefes kesici bir okuma sunuyor.
"Nefis bir hikaye - Keşke ben yazmış olsaydım. Güçlü karakterlere, şaşırtıcı olay örgüsüne ve akıcı bir anlatıma sahip. Gerçekten mükemmel bir kitap."
- Bernard Cornwell
"Zekice kurgulanmış ve alışılmışın ötesinde..."
- Publishers Weekly
"Tarihteki büyük olaylar ve nefes kesici sahneler hayat buluyor."
- Guardian
"Iggulden işini bilen, çevik bir yazar... roman baş kahramanı kadar canlı ve korkusuz."
- Christian Science Monitor
Çeviren: Selim Yeniçeri - 448 sayfa, 3. hamur, ISBN: 9789944983938; Boyut: 15 x 23 cm; Baskı Tarihi: Eylül 2007
Özgün Dili: İngilizce; Özgün Adı: Wolf Of The Plains
Fiyat: 25,00 TL |
|
| Başa dön |
|
| Karacayir |
Tarih: Cum Nis 09, 2010 6:19 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
 |
|
| Başa dön |
|
| mamii |
Tarih: Cmt Nis 10, 2010 2:15 am |
|
|
zZz
|
'Gaffar Okan'
Eski Diyarbakır emniyet müdürünün süikastini anlatıyor. |
_________________ başkent İSTANBUL ulan
|
|
| Başa dön |
|
| haznedarLı |
Tarih: Cmt Nis 10, 2010 12:39 pm |
|
|
|
haznedarLı demiş ki: can dündar'ın güzeL bir çaLışmasına başLadım şimdi. NAZIM ! büyük ustanın beLgeseL tadındaki çaLışması gayet güzeL başLadı, tavsiye ederim.
 | | Resmi büyütmek için üzerine tıklayın. |
başLadığım gün bitti, bitmesin istedim açıkcası. güzeL çaLışma oLmuş, tavsiye ederim. |
|
| Karacayir |
Tarih: Çrş Nis 14, 2010 8:52 pm |
|
|
NARKOZ GİBİSİN
|
| Her Müslüman'ın Ortak Davası KUDÜS-Yusuf El Karadavi |
|
| Başa dön |
|
| mamii |
Tarih: Cmt Nis 17, 2010 2:29 am |
|
|
zZz
|
İnternet üzerinden istediğim kitabı okuyabileceğim bir site falan varmıdır ?
Yardımcı olabilecek birileri ? |
_________________ başkent İSTANBUL ulan
|
|
| Başa dön |
|
|
|